Föreningens yngsta lag, Trojans, tävlade dagen efter bussolyckan. Foto: Hedvig Nilsson / Sveriges Radio

Cheerleadinglaget tävlade igen

Uppdaterad
Publicerad

Arctic Cheer Avalanches yngsta lag på SM i Nyköping valde imorse, dagen efter att deras buss vält utanför Sundsvall, att ändå genomföra tävlingen.

Dagen efter bussolyckan utanför Sundsvall, där bussen som lagen från Luleåföreningen Arctic Cheer Avalances färdades i körde av vägen och välte, var frågan om föreningens yngsta lag skulle kunna tävla.

– Vi har inte satt någon press på dem, men de ville själva tävla, säger föreningens ordförande Johanna Agurell till SVT.

Buss välte på E4

En lagmedlem på sjukhus

Detta trots att en av flickorna i laget fick uppsöka sjukhus idag på morgonen.

– De fick göra om programmet eftersom en av flickorna åkte in till sjukhus för kontroll. Med tanke på det så gjorde de programmet helt suveränt. De var jätteduktiga, säger ordförande Johanna Agurell.

Stort stöd av andra lag

Johanna Agurell är imponerad av det stöd föreningen fått från andra lag sedan de kommit till Nyköpng.

– Än en gång är jag väldigt imponerad av cheerleadingvärlden. Flera lag stod och tog emot oss och hejade på oss. Vi har fått ett enormt stöd här nere, säger Johanna Agurell.

Fler har sökt vård

På fredagskvällen fick de tre personer, busschauffören och två av ungdomarna i bussen, som fick föras till sjukhus i samband med olyckan, lämna sjukhuset. I dag på lördagen har dock ytterligare tre av ungdomarna uppsökt sjukvård.

– När chocken lägger sig känner man mer. Vi vill kolla upp dem innan de tävlar. Men ingen har några allvarliga skador, säger Johanna Agurell.

Avvaktar med beslut

På söndagen går tävlingarna för föreningens två återstående lag.

– De har alla sagt att de vill försöka. Orkar de när det väl är dags så går de ut på mattan, men vi avvaktar med beslut tills dess, säger Johanna Agurell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Buss välte på E4

Mer i ämnet