Foto: Magnus Stråhle

Comeback för Chioma Nnamaka

Uppdaterad
Publicerad

Luleå Basket har skrivit kontrakt på ett år med landslags- och WNBA-meriterade Chioma Nnamaka.

Efter WNBA har Chioma spelat i Frankrike, Litauen, Sverige Rumänien och nu senast med Sallén säsgongen 2013-2014. Hon har under sitt uppehåll från den professionella basketen jobbat som graduate assistant för Georgia Tech.

– Chioma är precis den spelartyp vi letade efter i slutet av värvningssäsong. Hon har haft en gedigen karriär och besitter massor med rutin som basketspelare. Hon kommer kunna bidra på plan men även i omklädningsrum med sin rutin. Efter några års uppehåll från basket är vi är väldigt glada över att Chioma vill fortsätta sin spelarkarriär hos Luleå Basket, säger huvudcoach David Visscher.

– Det känns riktigt roligt att vara tillbaka i Sverige och Basketligan Dam igen. Att spela i Luleå den kommande säsongen känns oerhört bra då jag vet att Luleå är en organisation i världsklass med en vinnarmentalitet. Jag ser verkligen fram emot säsongen och framförallt att få lära känna alla i laget, säger Chioma Nnamaka i en kommentar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.