Coronautbrott på Sunderby sjukhus i Luleå – medarbetare smittade

Uppdaterad
Publicerad

Det lokala coronautbrottet på Sunderby sjukhus innebär att minst tio anställda vid två enheter insjuknat eller testats positivt och att  patienter kan ha smittats.

Sunderby sjukhus hade krismöte på fredag förmiddag för att de ansvariga skulle diskutera den nya situationen och det handlar nu mycket om smittspårning.

Tio anställda har drabbats och även patienter kan ha drabbats.

Coronaviruset i Norrbotten

”Dålig reklam”

Smittskyddsläkaren Anders Nystedt var en av dem som var med på fredagens coronamöte.

– Det är synd och lite dålig reklam för vår arbetsplats det här. Man kan tycka att vi borde veta bättre eftersom vi är sjukhuspersonal, men även vi kan slarva med förhållningsregler som finns och då slinker smittan in och risken är att patienter smittats ned och det är inte bra, säger han.

– Det handlar om smittkedjor och ett index, några eller några som smittat ned andra och det ska vi jobba med nu. Vi måste ringa in de som har exponerats på de två enheterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet