Snart stänger Bergnäsbron – så påverkas trafiken

Publicerad

Från 16 juli till 5 augusti kommer infarten via Bergnäsbron till centrala Luleå att vara stängd för fordonstrafik på grund av reparationsarbeten. Och det påverkar många även räddningstjänstens fordon.

– Det är löst så att en av cykelbanorna alltid kommer att vara öppen så att utryckningsfordon kommer att kunna ta sig fram den vägen. Vi har ett mindre fordon som kan göra en första insatsen som kan ta sig över bron och så får våra större fordon och tyngre fordon ta sig runt.

”Mer trafik på andra vägar”

Förutom räddningstjänstens mindre fordon kommer också ambulans och polisens fordon att kunna ta sig över bron. Övriga fordon får snällt ta sig runt stan och ta nya eller gamla Gäddviksbron till och från stan. Och Patrik Bylin håller med om att det kan uppstå vissa problem med det.

– Det kommer givetvis att vara mer trafik på de två tillfartsvägar som finns kvar, så är det.

Aldrig varit stängd så länge

Men det är inte första gången som bron stänger igen.

– Men det är första gången den är stängd under så lång tid. Det händer ju till och från att Bergnäsbron är stängd för underhållsarbeten en natt här och där men vi får ju också information om det. 

Ni har aldrig stött på problem när bron har varit stängd?

-– Nej, peppar, peppar, det har vi aldrig gjort.

”Vi får ta en omväg”

Och så här sa ett par bergnäsbor som vi träffade om brostängningen

– Det är väl någonting som måste göras för bron är gammal så för säkerhetsskull. Vi får ta en omväg när vi ska in till stan eller cykla om man kan det, säger Gunilla Backman.

– Jag förstår att det måste göras men det kommer att bli problem det kommer det att bli. Man får försöka disponera lite mer tid när man ska in till stan och så får man cykla och gå mera, säger Lena Stenlund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.