Dagstidning prisades med Silversleven

Publicerad

Tre journalister på dagstidningen Norran prisades i lördags med journalistpriset Silversleven för sin reportageserie ”Drömmen som splittrade en bygd”.

I går delades det norrländska journalistpriset Silversleven ut.  SVT Nyheter Norrbottens reporter Kirsi Vanttaja var nominerad för sin rapportering från Barentsregionen tillsammans med Folkbladets granskning ”Krisen på Migrationsverket”, NSD och Norrbottens-Kuriren gemensamma granskning av hockeygymnasiet i Luleå, SVT Nyheter Västerbottens granskning ”Skellefteå krafts bjudnota” samt Norrans ”Drömmen som splittrade en bygd”. Och det blev alltså de sistnämnda som vann priset.

De som genomfört granskningen heter Jenny Petersson, Ulrika Nohlgren och Anna Wikner. Reportageserien publicerades i juni förra året och enligt motiveringen vann de priset bland annat för att ha lyft blicken och fördjupat konflikterna kring en hälsocentral i Jörn och visat upp fall av undermåliga läkare och missade cancerdiagnoser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.