Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I videon ovan kan du se bilder från vägen och höra fler åsikter kring väg 625. Foto: SVT/Viktor Lundmark

Bybor tvingas köra på dålig väg när bro byggs om: ”Sämsta jag någonsin kört på”

Uppdaterad
Publicerad
I väntan på en ny bro hänvisas de boende i Båtsjaur utanför Arjeplog till den, enligt byborna, ”fruktansvärt dåliga” väg 625.
– Den går inte att beskriva med ord utan måste upplevas, säger Jonny Johansson, boendes i Båtsjaur.

Tidigare har de som bor i Båtsjaur utanför Arjeplog kunnat ta bron över Dainak, men bron är i dåligt skick och avstängd i väntan på att det ska byggas en ny. Istället hänvisas trafikanterna till väg 625 mellan Laisvallby och Båtsjaur.

– Den är fruktansvärt dålig. Den går inte att beskriva med ord utan måste upplevas, säger Jonny Johansson, boendes i Båtsjaur.

I videon ovan får du se bilder från vägen och höra de boende i Båtsjaur.

Upprustning av väg 625 inte aktuell

Bygget av den nya bron över Dainak har försenats. Byggstart väntas nästa år och bron kommer inte att stå färdig förrän 2023. Under tiden hänvisas de som bor i Båtsjaur alltså till väg 625, men någon större upprustning av vägen är inte aktuell.

– Det är en lågtrafikerad väg och den är inte jätteprioriterad, säger Staffan Ökvist, chef driftområde norr Trafikverket.

– Man får ha tålamod och försöka anpassa hastigheten till rådande förhållanden. Vi förstår att det är angeläget att få Dainakbron på plats igen och det är olyckligt att det skjutits på framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer