Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Daniel Johansson i Borås om varför han stämmer Mark Zuckerberg – och hur mycket pengar han har förlorat. Foto: George Adam/SVT

Daniel i Borås grundlurades i cannabisbluffen – nu stämmer han Mark Zuckerberg

Uppdaterad
Publicerad

Daniel Johansson i Borås stämmer Facebooks grundare Mark Zuckerberg vid Luleå tingsrätt. Multimiljardären anklagas för medhjälp till grovt bedrägeri i en cannabishärva och i klippet berättar Daniel hur han blev grundlurad och hur mycket pengar han har förlorat i bluffen.

Mark Zuckerberg är god för miljarder och miljarder dollar. Nu anklagas Facebooks grundare och Metas vd för medhjälp till grovt bedrägeri sedan plattformarna Instagram och Facebook använts för att marknadsföra ett miiljardbedrägeri rörande medicinsk cannabis.

Förlorade stort belopp i bluffen

Det juridiska ombudet Lars Olofsson företräder nu cirka 800 personer från 56 länder och 23 av dem kommer från Sverige. En av dem är Daniel Johansson i Borås.

– De har lurat många människor och jag blev själv grundlurad, säger han.

SVT har sökt Facebook för en kommentar utan framgång.

I klippet berättar Daniel varför han stämmer Mark Zuckerberg – och hur mycket pengar han har förlorat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.