Dansföreställning trots att Tyskmagasinen brunnit ner

Publicerad

När tyskmagasinen i Karlshäll utanför Luleå brann ned i helgen så innebar det också problem för en planerad dansföreställning i och kring magasinen i augusti. Men föreställningens projektledare tror på en premiär på utsatt datum.

Dansföreställningen är en del i projektet Mångfaldens magasin som grundar sig på tyskmagasinens historia i Karlshäll utanför Luleå. Årets del handlar om den tid då Sverige hyrde ut magasinen till den tyska krigsmakten under andra världskriget.

Förra året spelades den första delen som hette Trämassafabriken.

Satsar för premiär

Tanken är att årets föreställning ska ha premiär 12 augusti. Och trots branden i helgen så tror projektledaren Marie Wårell att premiären ska bli av.

– Den blir av. Vi satsar på att ha premiär som planerat och sedan beror det på säkerhetsbestämmelser och polis och brandkår, säger Marie Wårell.

Ont om tid

Men det är ganska ont om tid?

– Det är alltid ont om tid när man jobbar med kulturprojekt. Det var tänkt att vi skulle ha semester i fem veckor och det ska vi ha i mångt det går. Men vi har många åtgärder att göra utifrån att byggnaderna inte längre finns, säger Marie Wårell.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brand i tyskmagasinen

Mer i ämnet