Därför påverkar kött miljön

Publicerad

Elin Röös, forskare på Sveriges lantbruksuniversitet, visar på ett enkelt sätt hur vår livsmedelsproduktion påverkar miljön.

– Här har jag ett paket havregryn och när vi har tillverkat det här har det påverkat miljön. Men det har också gett oss havregryn som vi kan äta. Och som det ser ut i livsmedelsproduktionen i stor utsträckning så ger vi spannmålet till djuren. Ger vi dessa havregryn till till exempel en gris får vi ut så här mycket, säger hon och håller upp ett baconpaket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

#vårtklimat - köttet

Mer i ämnet