Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
De flyttade 100 mil i smyg – se mormors chock Foto: Tobias Öström

De flyttade 100 mil i smyg – se mormors chock

Publicerad

När familjen Öström-Selberg flyttade från Stockholm till Luleå bestämde de sig för att överraska barnens mor- och farföräldrar, lagom till jul.

Paret Johanna Selberg och Tobias Öström bad sina föräldrar hämta ett par skidor de köpt på nätet på en viss adress i Luleå. Först kom Johanna Selbergs föräldrar – och fick se sin egen dotter öppna ytterdörren. Överraskningen fungerade och de blev alldeles mållösa. Sedan kom Tobias Öströms mamma och pappa, som blev lika överraskade när han stod i dörröppningen till huset.

Kameran gick

Allt filmades och lades ut på nätet. Hittills har filmen haft över 8 000 visningar.

– Både jag och min sambo Johanna är från Luleå men vi har bott i Stockholm i många år. Våra föräldrar har under lång tid lobbat för att vi ska flytta hem igen och vi tänkte ge dem världens överraskning, berättar Tobias Öström.

Därför flyttar de hem

Paret Tobias Öström och Johanna Selberg har under åren i Stockholm fått två döttrar och det har bidragit till beslutet att flytta hem till Luleå efter elva år i huvudstaden.

– Våra döttrar ska snart börja grundskolan och vi har en längre tid funderat vad som är livskvalité för oss. Vi flyttar hem till familj och vänner och även ett bra yrkesliv, säger Tobias Öström, som gått in som delägare i ett företag i Luleå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer