Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Nog vill jag ha fler gäster hit” säger Ann-Gerd Suup som är en av gästerna på en nästan öde Bodens camping. Foto: Erica Larsson/SVT

Öde i Boden – de har nästan hela campingen för sig själva

Uppdaterad
Publicerad

Vid Bodens camping står de flesta campingplatser tomma så Ann-Gerd Suup och hennes make har nära på hela campingområdet för sig själva.

Även om även om campingområdet gapar tomt på norrmän för tillfället så finns det några få norrbottniska husvagnsgäster på plats i Boden.

Säsongsgästerna Ann-Gerd Suup och hennes make och två hundar hör till dem, och de har aldrig upplevt något liknande här förut.

Coronaviruset i Norrbotten

Närmsta husvagn står minst 60 meter bort

– Där står ju en husvagn men den har varit tom sen vi kom hit, någon verkar bara ha ställt den där utan att vara i den, säger Ann-Gerd Suup.

Svenska Folkhälsomyndigheten och Norrbottens smittskyddsläkare uppmanar i kör att eventuella semesterfirare ska fortsätta hålla avstånd till varandra, särskilt de äldre – något man definitivt kan göra här på campingen.

I klippet hör du vad Ann-Gerd Suup och hennes make tycker om den saken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet