Övertorneå kommunhus Foto: SVT ArkivVisa alla (2)
Visa alla (2)

De kommer att styra Övertorneå

Uppdaterad
Publicerad

Vid en presskonferens på förmiddagen presenterades ett nytt alliansstyre som ska regera Övertorneå kommun under kommande mandatperiod.

Det blir (C) tillsammans med (Sjvp), (KD), (Öfa) och (V) som utgör det nya alliansstyret i Övertorneå kommande mandatperiod.

Det nya alliansstyret kommer att ha 13 av 25 mandat.

– Det har tagit lite tid men det var ju inget parti som fick klar majoritet. Vi har därför behövt sondera en hel del och ett tag fanns diskussioner om Centerpartiet och Socialdemokraterna skulle gå samman men i den konstellationen men den fanns politiska motsättningar som inte gjorde det möjligt, säger Tomas Mörtberg (C) kommunstyrelsens ordförande.

Hur ser det ut med könsfördelning mellan män och kvinnor.

– När det gäller fullmäktige är det en övervikt av kvinnor men det är sämre när det gäller styrelser och nämnder där har det varit svårare att få kvinnor att ta på sig ordförandeskapet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Övertorneå kommunhus Foto: SVT Arkiv
Övertorneå Foto: ArkivSVT