• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Renkalvarna stöttes bort av sina mödrar och blev uppfödda med nappflaska hos Anna-Lena Kaati i Överkalix. Foto: Maria Dahlgren/Sameradion & SVT Sápmi

De övergivna renkalvarna har nu flyttat ut från Anna-Lenas hus

Uppdaterad
Publicerad

Två övergivna renkalvar flyttade i början på sommaren hem till Anna-Lena Kaati i Överkalix. Hon blev en riktig bonusvaja för Násti och Mánnu som är uppväxta med nappflaska och även blöjor för att kunna vistas inomhus. Men nu har de flyttat ut.

Kalvarna bor nu utomhus på gården, ett mellanboende, innan de ska flytta in i hagen hos familjens två tidigare tamrenar, Hilda och Petter.

Det är Sameradion & SVT Sápmi som har följt upp hur det gått för kalvarna. I videon kan du se hur Násti och Mánnu har det i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sameradion och SVT Sápmi

Mer i ämnet