Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här hittades de två männen döda – hör SVT:s reporter berätta om fallet. Foto: Kateryna Yemets/SVT

De två döda männen hittades intill en stulen skoter i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Männen som hittades döda nära en krockad skoter i Luleå på fredagen tros inte ha utsatts för något brott. Men dödsorsaken är fortfarande oklar.

– Inget tyder på att de avlidit av själva olyckan, säger Fredrik Hansson på polisen.

Männen, som var i 30- respektive 40-årsåldern, hemmahörande i Gällivare och Luleå, hittades liggande i snön bara några meter från den stulna skotern i Gammelstadsviken. Det var en skidåkare som slog larm om kropparna.

Skotern ska ha stulits mellan 13 och 14 april, så det mesta tyder på att männen kan ha legat döda i skogen i flera dagar.

Det är inte känt hur männen skadats och varför de inte kunde ta sig från olycksplatsen. Spår på platsen visar dock att männen efter trädkrocken försökt lossa på skotern – men misslyckats.

Rättsläkare ska undersöka kropparna

Dödsorsaken ska utredas av Rättsmedicinalverket.

– Inget tyder på att de avlidit av själva olyckan. Det är vad vi tror, sedan får vi se var rättsläkaren säger. Det finns inga skador, vad vi kan se, som föranlett att de avlidit, säger polisens förundersökningsledare Fredrik Hansson.

Polisen ska även göra en teknisk undersökning av skotern.

– Vi ska titta om det varit fel på skotern, om det orsakat olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.