Det var i närheten av den stulna skotern som de två männen hittades avlidna. Foto: Kateryna Yemets/SVT

Två män döda efter skoterolycka i Luleå – hittades i skogen av skidåkare

Uppdaterad
Publicerad

Två män hittades avlidna i ett skogsparti strax utanför Luleå under fredagskvällen. Polisen misstänker att männen legat i skogen i flera dagar.

– Det var en skidåkare som var ute och som först hittade en skoter som kört in i ett träd och i närheten låg männen avlidna, säger Mathias Boring, befäl vid polisregion Nord, till TT.

Tekniker har arbetat på platsen under natten. Händelsen utreds som en olycka, anhöriga är underrättade.

– De var lite översnöade och skotern stals natten mellan den 13–14 april bara knappt tre kilometer från olycksplatsen, så det är inte osannolikt att de har legat i skogen sedan dess och att olyckan skedde strax efter stölden. Det är i alla fall en arbetshypotes, säger Björn Pettersson, befäl vid polisregion Nord.

Tecken på att männen frusit ihjäl

Skotern verkar ha kört in i två små mindre träd och spår visar att männen sedan försökte lossa på skotern och köra därifrån men misslyckades.

Det är oklart varför de sedan inte lämnade skotern för att ta sig mot bebyggelse igen.

– Det finns tecken på att de har frusit ihjäl, men utredningen får visa om de har blivit skadade eller vad orsaken är att de inte tagit sig därifrån, säger Björn Pettersson.

På lördagskvällen uppger polisen att männen hittades vid Gammelstadsviken. De var i 30-årsåldern respektive 40-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.