Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du veta mer om arbetet med att laga den stora vattenläckan i Piteå. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Nya bud kring vattenläckan i Piteå – komplikationer har uppstått

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot torsdagen beräknade Piteå kommun att den omfattande vattenläckan i Munksund ska vara åtgärdad. Men på torsdagsförmiddagen kom nya bud.

– Nattens arbete har stött på komplikationer som dragit ut på tiden, säger kommunala Pireva.

Det var en stor matarledning som brast natten mot måndag och under tisdagen tömdes vattentornet helt. Underhållsarbetet har varit i full gång sedan dess och förhoppningen var att man skulle vara tillbaka i normalläge under torsdagsnatten. Så blir det inte.

”Nattens arbete har stött på komplikationer som dragit ut på tiden. Åtgärder pågår och nuvarande begränsningsläge bedöms kvarstå under hela torsdagen. Vi vädjar till alla i det berörda området att minimera vattenförbrukningen” skriver Pireva på hemsidan.

2 400 adresser påverkas

Vattenförsörjningen påverkas i Piteå kommuns södra delar: Munksund, Skuthamn, Haraholmen, Pitsund och vidare mot Jävre. Totalt handlar det om 2 400 adresser.

Mer om vattenläckan hör du i videoklippet.

Fredrik Bellander, VA-chef i Piteå kommun, berättar varför den stora vattenläckan uppstått. Foto: Anders Hjertström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.