Foto: Arkivbild/SVT

Det gav razzian mot Hells Angels

Uppdaterad
Publicerad

Facit efter polisen stora razzia mot Hells Angels lokaler utanför Luleå är nu klart. Insatsen gjordes bland annat för att polisen letade illegala vapen.

– Det fanns brottsmisstankar om grovt vapenbrott och att de förvarade vapen i fastigheten eller i dess närhet, men några vapen hittades inte, konstaterar polisens kommunikatör Maria Jakobsson.

Det var strax efter klockan 19 på lördagskvällen som polisen påbörjade sin razzia mot Hells Angels klubblokal i Gäddvik.

Razzia mot Hells Angeks i Luleå

Hade knivar på sig

När polisen slog till  pågick det en kräftskiva i Hells Angels lokaler med runt 50 personer närvarande. Enligt polisen hade flera personer knivar på sig.

–  Enligt knivlagen är det inte tillåtet att bära kniv på allmän plats. Knivarna fick lämnas kvar i fastigheten för att hämtas upp senare, då avvisningsplats var allmän plats, säger Maria Jakobsson.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Polisen kroppsvisiterade flera personer och enligt polisens uppgifter hittade man narkotika.

– Vid visitationerna som utfördes togs narkotika i beslag och dessa personer rapporterades för innehav. En minderårig person medtogs för kroppsbesiktning och hans föräldrar kontaktades, berättar Maria Jakobsson.

It-utrustning ska analyseras

Utöver detta tog polisen it-utrustning i beslag som kommer att analyseras. Resultatet av detta kan ta ett par dagar.

Även Kronofogdemyndigheten var med och deras fokus var skuldsatta personer. Det genomfördes ett antal utmätningar och eventuellt kan någon mer komma i fråga i efterhand.

Polisen börjar nu sitt  utrednings- och analysarbetet.

– Det kommer att ta ett par dagars arbete och därför kommer inte ytterligare information att lämnas förrän senare i veckan, säger Maria Jakobsson.

Vid razzian deltog 37 poliser, bland annat hundförare och polishelikopter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Razzia mot Hells Angeks i Luleå

Mer i ämnet