Foto: SVT

Stor razzia mot Hells Angels-lokal i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 19 på lördagen påbörjade polisen en razzia mot Hells Angels klubblokal i Gäddvik. Totalt 37 poliser var på plats, allt i från insatsgrupp till hundförare och polishelikopter.

– Vi har hittat en del narkotika på platsen, säger Michael Selini, insatsledare polisen Norrbotten.

Enligt Michael Selini fick polisen in tips gällande misstanke om tre brott: grovt vapenbrott, narkotikabrott, samt brott mot alkhollagstiftningen.

– Ingripandet gick lugnt till. Två personer avlägsnades från platsen och vi har gjort en del beslag av alkohol och narkotika, säger Michael Selini till SVT Nyheter.

Razzia mot Hells Angeks i Luleå

LÄS MER: Det gav razzian mot Hells Angels.

Höll kräftskiva

Det ska ha rört sig om en kräftskiva, med runt 50 personer närvarande. Några inne i lokalen, andra ute i partytält på gården.

– Alla personer på festen är identifierade. Två narkotikapåverkade personer har tagits in till polisstationen, en av personerna är minderårig, säger insatsledare Michael Selini.

Polisen uppger att man lämnade platsen innan midnatt.

– Det kom tillbaka någon som skulle städa, men i övrigt var huset tomt när vi åkte därifrån, säger han.

Stor polisinsats

Det pågick en stor polisinsats på platsen med 37 poliser som genomförde husrannsakan.

– Vi har gjort beslag av alkohol, narkotika och it-utrustning för att bevisa olovlig försäljning av alkohol. Vi utförde ett 50-tal visitationer och hittade narkotika . Vi hittade även narkotika inne i klubbhuset som vi nu måste utreda vem den tillhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Razzia mot Hells Angeks i Luleå

Mer i ämnet