Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) på plats i Kiruna för att berätta om de nya ersättningsjobben när Radiotjänst i Kiruna läggs ned.

Det här är ersättningsjobben till Kiruna

Publicerad

I dag presenterade regeringen ett förslag till cirka 120 nya statliga jobb i Kiruna som ersättning för Radiotjänst som lägger ned verksamheten. Arbetstillfällen vid Lantmäteriet, Skatteverket och Statens servicekontor ska kompensera nedläggningen av Radiotjänst i Kiruna.

Lantmäteriet ska se till att etablera 50 tjänster i Kiruna och Statens servicekontor lika många. Dessutom ska Skatteverket ha en del av sin verksamhet på orten och anställa minst 18 personer.

I Kiruna paketet ingår:

  • förstärkning av delar av Lantmäteriets verksamhet
  • etablering av ett kontor för Statens servicecenter
  • utveckling av Skatteverkets verksamhet inom beskattningsområdet

”Ministrarna på plats i Kiruna”

Radiotjänst är i dagsläget Kirunas tredje största arbetsgivare och när de nya statliga ersättningsjobben presenterades i dag så fanns bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) på plats i Kiruna,  liksom  civilminister Ardalan Shekarabi (S).

– Regeringen menar allvar med att hela landet ska leva. Därför kommer vi att ge i uppdrag till ett antal myndigheter att förbereda denna utvidgning. Detta för att Kiruna inte ska drabbas av nedläggningen av Radiotjänst, säger Ardalan Shekarabi.

– Nu ökar vi takten med att digitalisera samhällsbyggnadsprocessen. Förstärkningen av Lantmäteriets verksamhet i Kiruna kommer skapa värden för hela landet och ge många arbetstillfällen i Kiruna, säger Peter Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer