Foto: SVT

Det här är den internationella organisationen OECD

Publicerad

OECD är en internationell organisation som arbetar för att förbättra det ekonomiska och sociala välståndet hos människor runt om i världen.

Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling, OECD, bildades 1948 och har för tillfället 35 medlemsländer från flera värdsdelar.

För att förbättra det ekonomiska och sociala välståndet arbetar de med statistik och analys samt jämför och granskar sina medlemsländer.

Ett viktigt syfte är att länderna ska lära av varandra, diskutera gemensamma problem och aktuella internationella ekonomiska frågor, samt att få bättre underlag för nationella beslut.

De ekonomiska landrapporterna hör till OECD:s kärnprodukter. Men organisationen granskar även politiken för utvecklingssamarbete, miljö, energi och barnomsorg. Särskilt stor uppmärksamhet väcker de så kallade PISA-jämförelserna av skolresultat i medlemsländerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.