”Det var helt rökfyllt”

Uppdaterad
Publicerad

Ett stort flerfamiljshus i Boden eldhärjades natten mot fredag. Erika väcktes mitt i natten och fick fly från elden med sin familj.

Erika Ek väcktes mitt i natten av att någon bankade på dörren. Hon förstod snabbt att huset hon bor i stod i lågor.

– När vi kom in i vår flickas rum var det helt rökfyllt. Det var fruktansvärt, men jag och min man tog oss ut med våra två barn trots allt.

Lägenhetsbrand i Boden

Innan brandkåren kom fram såg hon hur en tjej stod tryckt med sin hund mot fönstret till ett rökfyllt rum i huset. Räddningspersonal fick ut henne, och inga personer ska ha omkommit i branden.

Krishjälp

Erika och hennes familj har tillsammans med övriga evakuerade fått krishjälp på det hotell som nu tillfälligt inhyser dem. Bland annat har fastighetsägaren och räddningstjänsten varit på plats.

– Krishjälpen har fungerat jättebra tycker jag. Vi har fått bra information både om huset och vad som ska hända framöver.

Se hela intervjun med Erika Ek i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lägenhetsbrand i Boden

Mer i ämnet