Tränaren Afnan Khabiri. Foto: SVT

Domarskandal tvingar tränaren att spela

Uppdaterad
Publicerad

Spelarkrisen i Jokkmokks SK är nu så stor att tränaren Afnan Khabiri måste dra på sig den röd-vita matchtröjan och själv spela.

Fyra spelare fick rött kort i samband med skandalmatchen i Jokkmokk i söndags då en spelare skallade domaren innan hela domarteamet jagades in i omklädningsrummet.

Tränaren spelar

Alla fyra var avstängda från torsdagskvällens match mot Ersnäs och den akuta spelarkrisen gjorde att tränaren Afnan Khabiri tagit en plats i laget.

Fotbollsmatch urartade Norrbotten

– När vi hade spelarmöte i söndags så var jag en av dem som var för att spela de kvarvarande matcherna i serien, säger han.

Bortamatchen mot Ersnäs blev en spännande tillställning med Jokkmokk i 3-2 ledning i paus, men sen tog hemmalaget över.

Hedersam förlust

Ersnäs vann till slut med 5-4 och det blev en hedersam förlust för bottenlaget i division 4 Norrbotten södra.

Men tränaren gjorde själv succé och stod för två mål i matchen.

– Från och med nu handlar det bara om att återställa vårt rykte i Norrbotten och i fotbolls-Sverige. Vi spelar inte för att vinna och vi slåss inte om placeringar i serien, utan nu spelar vi om vårt anseende. Vi ska bete oss sportsligt, som vi gjort förut, och spela fotboll helt enkelt, säger Afnan Khabiri.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollsmatch urartade Norrbotten

Mer i ämnet