En 52-årig man åtalas för en 51-årig mans försvinnande Foto: Anders Wiklund/TT

Dömdes för våldtäkt – nu erkänner en annan man brottet

Uppdaterad
Publicerad

En man i Luleå dömdes av hovrätten för sexuellt utnyttjande av barn till ett års fängelse. Nu har en annan man erkänt brottet, det skriver Norrbottens Media. 

Händelsen ska ha skett vid årsskiftet 2015/2016 då flickan var mellan 15 och 18 år. Mannen, som var i 35-årsåldern anhölls av polis och erkände. 

Vid tiden för rättegången i tingsrätten ändrade han sig dock och uppgav att han saknade minnesbilder från händelsen. Tingsrätten ogillade åtalet, delvis för att det saknades dna-bevisning. 

Enligt Norrbottens Media överklagades ärendet till hovrätten trots att det fanns dna-bevisning som inte tilhörde den åtalade mannen dömdes han till fängelse i ett år för sexuellt utnyttjande av barn. Mannen har inte börjat avtjäna sitt fängelsestraff. 

Nu har en annan man erkänt brottet. 

– Mannen har erkänt att det var han som utförde brottet som min klient är dömd för, säger den dömdes advokat Carolina Nilsson till Norrbottens Media

Nu har ärendet tagits vidare till Högsta domstolen där Carolina Nilsson ansökt om resningstillstånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.