Foto: TT

Döms för upprepad misshandel av hustrun

Uppdaterad
Publicerad

En man från en ort i Norrbotten döms för att ett flertal gånger ha misshandlat sin fru. Han döms till skyddstillsyn och särskild behandlingsplan. Han ska också genomgå utredning och vård kring sitt alkoholmissbruk.

Åklagaren ville se mannen dömd för grov kvinnofridskränkning efter att han från 15 februari 2014 till 20 april 2017 vid ett sex tillfällen misshandlat sin fru.

Han har slagit henne i huvudet, vilket innebar att kvinnan fick en perforerad trumhinna, hörselnedsättning och yrsel. Han har slagit henne i ansiktet ett flertal gånger och sparkat på hennes kropp samt knuffat henne.

Tingsrätten anser att det förvisso handlar om att kvinnan utsatts för ett större antal brott vilket talar för att bedöma gärningarna som grov kvinnofridskränkning. Men att det å andra sidan inte rör sig om alltför allvarliga kränkningar med längre tidsuppehåll mellan gärningarna.

Bedömning blir därför att gärningarna inte når upp till grov kvinnofridskränkning. Tingsrätten dömer därför mannen för misshandel i fyra fall och för ofredande i ett fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.