Automatpistol – beslag från misstänkt

Döms till fängelse efter att ha haft k-pist på restaurang

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern hade med sig en skarpladdad kulsprutepistol till en restaurang i Luleå som beslagtogs av polis. Nu döms mannen till fängelse i två år och sex månader för grovt vapenbrott.

Det var den 26 mars 2017 som polisen beslagtog en skarpladdad och helautomatisk kulsprutepistol med 20 stycken patroner i på en restaurangen O´learys i Luleå.

Mannen har uppgett att han drack alkohol under kvällen och blivit berusad, efter det bestämde han sig för att ta sig till restaurangen. Där ska en ordningsvakt ha upptäckt att mannen somnat vid ett av borden.  Vakten gick då fram för att väcka honom och då ska mannen ska ha bett om ursäkt. På väg ut från restaurangen ska ordningsvakten ha upptäckt att 25-åringen hade ett föremål innanför byxlinningen. Mannen slet då fram vapnet och ordningsvakten slog undan pipan, låste hans arm mot väggen och kallade på sina kollegor. Polisen beslagtog därefter vapnet efter att ett stort antal polispatruller kallats till platsen.

Mannen, som är hemmahörande i Luleå, vill inte uppge vart vapnet kommer ifrån eller hur länge han haft det i sin ägo. Han har erkänt gärningen och döms till 2 år och 6 månaders fängelse för grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.