Foto: Janne Danielsson/SVT

Luleå Hamnfestivals dragplåster Peg Parnevik ställer in konsert

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Peg Parnevik tvingas ställa in sin konsert på Hamnfestivalen eftersom att hennes flyg blev inställd.

I kväll skulle ett av Hamnfestivalens dragplåster, Peg Parnevik, uppträda i Luleå. Men på grund av inställt flyg tvingas hon nu ställa in konserten.

– Hon skulle flyga med flyget som ställdes in och när vi sedan skulle boka om biljetten fanns det inga kvar. Det gick så fort, ingen förstår hur det kunde gå så snabbt, säger Leif Renholm, projektledare.

Popartisten skulle locka barn och unga

Peg Parnevik var inte bara ett av festivalens dragplåster utan även en bokning för de yngre barnen.

– Det känns inte bra alls. Det här har inte hänt på alla 17 år som vi anordnat festivalen, säger Leif Renholm.

Kostar kommunen 80 000

Även Louise Hoffstens konsert påverkas av det inställda flyget. Men hennes biljett hann Luleå kommun boka om. Däremot kommer konserten att börja 20:30 och inte 18:15 som tidigare planerat. Bokningen av Peg Parnevik kostade Luleå kommun 80 000 kronor, pengar man inte räknar med att få igen.

– Det är en kostnad vi tyvärr måste ta, oavsett om hon står på scenen eller inte. Vi vet inte om vi kan kräva något tillbaka av flygbolaget, men vi ska ta tag i det nästa vecka och kolla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.