Foto: TEATERN

Dramaten gästspelar i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Norrbottensteatern presenterar en rad gästspel under april och maj. Det blir en blandning av provokationer, klassiker och humor.

Den 7-8 april kommer Petra Mede och ger föreställningen Den ofrivilliga Divan, men där är biljetterna utsålda.

Gästspel nummer två, den 11-12 april, förväntas väcka provokationer. Det är Rebecka Pershagen som ger sin monolog Daddy Issues.  Det är en föreställning som handlar om unga kvinnor som attraheras av och har sex med äldre män. Pjäsen kommer att följas av ett eftersnack med representanter från bland annat Luleå tekniska universitet.

Tappade benet

Det blir också ett gästspel den 12 april av den australiensiska nycirkusgruppen Circa med föreställningen What Will Have Been. Circa turnerar världen runt.

Gästspelsvåren fortsätter sedan med The One Legged Man Show den 18 april. Det är en musikkabaréföreställning med artisten Nils Bergstrand som genom ett pistolskott i Thailand blev av med sitt ena ben. I föreställlningen berättar han historien om benet som försvann och hur det är att resa sig upp inför livet igen.

Dramatiska Teatern avslutar gästspelen på Norrbottensteatern den 11 och 12 maj.  Då spelas Ibsens klassiker Hedda Gabler i ny tappning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.