Kiruna IF:s Clara Raattamaa och Astrid Sand får vänta på seriepremiären i division 2. Foto: Thommy Johansson/SVT

Coronaviruset krossade Kirunas dröm om historisk hockey

Uppdaterad
Publicerad

Kiruna IF:s damlag var redo för historisk hockey. Men istället för spel i division 2 har coronaviruset skjutit fram både träningar och matcher till 2021.

Under hela förra säsongen har Kiruna IF:s damlag tränat och spelat träningsmatcher för att vara rustade för seriespel. Riktiga ishockeymatcher med kamp om poäng och placeringar.

Laget var redo och hade toppat formen till den historiska premiären i november i år men coronaviruset satte stopp och alla matcher blev inställda och framflyttade.

”Skitåret” 2020 i Norrbotten

– Den drömmen krossades. Vi får inte träna eller spela och det är sjukt tråkigt. Vi har inte heller fått klara besked när vi kan börja spela ishockey igen, säger spelaren Clara Raattamaa.

Inga matcher förrän tidigast 2021

Norrbottens ishockeyförbund har tagit beslut att all verksamhet för damlagen i Norrbotten i de lägre serierna är pausade. Inga matcher spelas fram till andra januari.

I klippet hör du spelarna Clara Raattamaa och Astrid Sand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

”Skitåret” 2020 i Norrbotten

Mer i ämnet