Vattenland, storsatsning på cykel samt utökade antal bäddar ska locka turister till Dundret i Gällivare året runt. Foto: Thommy Johansson/SVT

Dundret i Gällivare vill bli året runt-anläggning med cykling, vattenland och höghöjdsbana

Uppdaterad
Publicerad

Nu finns det en plan för att bygga ut skidanläggningen Dundret i Gällivare. Fler bäddar och fler sommaraktiviteter som exempelvis ett vattenland ska göra den till en året runt-anläggning.

För att lyckas med satsningen till en året runt-anläggning med cykelbanor, höghöjdsbana och vattenland som ingår i visionen måste man involvera övriga besöksnäringen och näringslivet i området.

– Det som är viktigt för Dundret är att vi blir en arena för turism och för att nå dit behöver vi samarbeta med besöksnäringen och näringslivet, säger Wesley Overklift, marknadschef på Dundret.

Stor satsning på cykel

Tillsammans med cykelklubben Dundret MTB satsar man på cykelsporten. Banor för downhill nerför berget ska byggas och en pumptrack som är en kuperad asfalterad bana ska stå klart om något år.

– En av de stora aktiviteterna som blir vår kärnprodukt på sommaren är cykling, det kommer att bli så kul att ta hit cykelsporten.

Så bäddar de för framgång

Antalet bäddar måste utökas för att lyckas med den stora miljonsatsningen som just nu är i planeringsfas. Kostnad och finansiering för visionen är inte är klar.

– I dag har vi runt 140 bäddar, men vi behöver flera hundra till. Det hjälper till att få hit fler gäster som i sin tur skapar mer liv och möjliggör att den här satsningen blir lönsam för företag som etablerar sig på Dundret, säger Wesley Overklift.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.