Kommunalrådet Birgitta Larsson (S) menar att det inte fanns något intresse att från näringslivet att driva restaurangen. Foto: Tommy Johansson/SVT

Kommunalrådet: Ingen ville driva restaurangen på Dundret

Uppdaterad
Publicerad

Företagarna i Gällivare menar att kommunen agerar illojalt mot näringslivet när de driver en restaurang på Dundret. Men enligt kommunalrådet Birgitta Larsson (S) fanns det inget intresse från näringslivets håll att driva restaurangen.

Det kommunala bolaget ”Dundret Gällivare Fjällanläggningar AB” bildades när kommunen köpte skidanläggningen på Dundret för två år sedan.

Förutom skidbackar och skidlift finns det även en camping, vandrarhem och restaurang på området.

Gick ut med förfrågan – ingen nappade

Nu kritiserar Företagarna kommunen för att de driver boende och restaurang på området. Företagarna, som är en organisation som företräder lokala företag i samhället, tycker att kommunen konkurrerar illojalt med det lokala näringslivet i Gällivare.

– Det kommunal bolaget Dundret Gällivare Fjällanläggningar AB gick ut med en förfrågan om restaurangverksamheten. Men det var tyvärr ingen som valde att nappa på erbjudandet och därav så valde bolaget att starta upp verksamheten själv, säger kommunalrådet Birgitta Larsson (S).

Hör mer om detta och kommunens planer för Dundret i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.