Hör Företagarens ordförande Börje Johansson om varför han tycker att Gällivare kommun agerar stötande. Foto: Thommy Johansson/SVT

Företagare i Gällivare rasar mot kommunens tacorestaurang: ”Stötande”

Uppdaterad
Publicerad

Företagarna i Gällivare anser att den kommunala skidanläggningen på Dundret, med restaurang och vandrarhem, konkurrerar illojalt mot det lokala näringslivet.

– Det är stötande med restaurang här uppe, säger ordförande Börje Johansson.

För två år sedan bildade Gällivare kommun det kommunala bolaget ”Dundret Gällivare Fjällanläggningar AB” för att köpa och driva fjällanläggningen. Därefter har man även öppnat restaurang och vandrarhem.

Lokala restauranger kämpar för överlevnad

Nu anser Företagarna, som är en företagsorganisation som företräder lokala företag i samhället, att kommunen bedriver illojal konkurens. Detta eftersom det kommunala bolaget även bedriver restaurang och ett renoverat vandrarhem med mycket stora underskott vid skidanläggningen.

– Den här delen med restaurangen och boendet tycker vi att privata aktörer ska driva. Det är stötande att man öppnar en restaurang på Dundret samtidigt som restauranger kämpar för sin överlevnad i samhället, säger Börje Johansson, ordförande i Företagarna i Gällivare.

Hör mer om Företagarnas kritik i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.