Ebba leder PIF:s supportrar inför guldjakten

Uppdaterad
Publicerad

Efter nio säsonger i högsta serien har Piteå IF fått sin egen supporterklubb. Vi har träffat initiativtagaren Ebba Andersson som tycker att det är en skandal att ingen tippade att Piteå skulle vara med i slutstriden.

På torsdag åker Ebba Andersson ner till Malmö för att se den viktiga matchen mellan Piteå IF och Rosengård. Hon är en av lagets många trogna supportrar. Piteå leder publikligan och har snittat 1800 personer på läktaren på varje hemmamatch. Men trots det var det först i maj som laget fick en supporterklubb.

– Jag kände att jag ville öka gemenskapen på läktaren. Jag tycker piteborna borde vara ännu mer stolta över sitt lag, säger hon.

Piteå IF mot guld

Vad tycker du om att experterna inte trodde  trodde på dem?

– De har gjort en fenomenal säsong. Det har varit tränarbyten, brutna armar, fötter och graviditeter ändå har de lyckats hitta stabiliteten.

Toppluva för supportrar

Klubben ska försöka bli bättre på att öka intresset och lojalitet kring Piteå IF. I år har klubbkepsarna och halsdukarna nästan sålt slut.

– Vi kommer aldrig att kunna ha en likadan klubb-butik som till exempel Luleå hockey. Men vi vill bli bättre, säger sportchefen Anders Eriksson.

– Vi funderar på att utöka vårt sortiment med en replika av klubbtröjorna och en vintermössa eftersom det kan vara kallt i början och slutet på säsongen här uppe.

Ebba Andersson har just nu svårt att sova på nätterna på grund av alla känslor. Hör mer om det i klippet ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Piteå IF mot guld

Mer i ämnet