Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I fredags tog Nadja Ståhl beslutet om att säga upp sig från regionen. Foto: SVT

Sjuksköterskan Nadja säger upp sig från akuten: ”Nu är det nog”

Uppdaterad
Publicerad

I veckan kom nya larm från akuten på Sunderby sjukhus om ett mycket ansträngt läge för personalen och patienter som ligger länge i korridoren. I fredags rann bägaren över för sjuksköterskan Nadja Ståhl som nu säger upp sig, detta kan du höra mer om i klippet ovan.

Vårdbristen på Sunderby sjukhus har lett till extremt långa väntetider för patienter på akutmottagningen – och personalen får slita hårdare. I tisdags berättade Nadja Ståhl om att hon grät när hon kom hem efter jobbet. Hon kände sig otillräcklig och regionens ledningsgrupp höll ett krismöte gällande situationen på akuten.

Problemet löstes kortsiktigt genom att bland annat placera vuxna kirurgpatienter på barnavdelningen. Nu har samma situation med långa väntetider uppstått igen där patienter ligger flera dagar i den upplysta korridoren i väntan på att få plats på någon avdelning.

– Fredag när jag började jobba 13:00 hade vi patienter som köade till avdelning och de patienterna finns fortfarande kvar.

Sade upp sig i fredags

Sedan 2007 har Nadja Ståhl arbetat inom Region Norrbotten där hon började som undersköterska för att senare utbilda sig till sjuksköterska. Nu pluggar hon vidare till specialistsjuksköterska. Men det är något hon måste göra på fritiden eftersom regionen inte hjälpt till med vidareutbildning.

I fredags sa hon upp sig och nu lutar det åt att gå till bemanningsbolag men hon ser det som kortsiktigt och vill i framtiden kunna återvända till Region Norrbotten om situationen blir bättre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.