Läget på Sunderby sjukhus är mycket ansträngt. Arkivbild. Foto: Linda Jones/SVT

Region Norrbotten: Mycket ansträngt läge på Sunderby sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Region Norrbotten meddelar under måndagskvällen att läget på Sunderby sjukhus är ”mycket ansträngt”. Flera patienter tvingas ligga kvar på akuten och personalen är under hård press.

– Vi måste få till en förändring av situationen, säger Mattias Josefsson, verksamhetschef för länets akutmottagningar och IVAK-enheter.

Flera patienter ligger sedan söndagen kvar på akutmottagningen.

– Vi har inte tillräckligt många bemannade vårdplatser på sjukhuset. Det innebär att patienter tvingas vara kvar på akuten, samtidigt som inflödet av människor fortsätter. Läget är riktigt besvärlig och har lett till långa väntetider, säger Mattias Josefsson, verksamhetschef för länets akutmottagningar och IVAK-enheter, i ett pressmeddelande.

Personalen under hård press

Förutom långa väntetider för patienterna påverkas även personalen på akuttmotaggningen.

– Personalen arbetar under hård press. De är måna om att kunna göra ett bra jobb. Vi måste få till en förändring av situationen.

Region Norrbotten uppmanar personer med lindriga besvär att kontakta 1177 innan de besöker hälsocentral eller sjukhus.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.