Hooja fick sina identiteter röjda av Aftonbladet, som arrangerar galan Rockbjörnen. På måndagen meddelar Hoojaduon att de, precis som gruppen Bolaget, inte kommer att dyka upp på Rockbjörnen. Foto: Caisa Rasmussen/TT

Efter Aftonbladets avslöjande – Hooja bojkottar Rockbjörnen

Uppdaterad
Publicerad

Efter Aftonbladets avslöjande av Hoojas identiteter väljer nu musikduon att bojkotta Rockbjörnen, en gala som arrangeras av just Aftonbladet.

Under måndagen gick musikgruppen Bolaget ut med nyheten att de väljer att bojkotta Rockbjörnen efter ett avslöjande i Aftonbladet av Hoojas anonymitet.

Nominerade i flera kategorier

Nu bekräftar Hooja på sin Instagram att även de bojkottar galan, trots att de är nominerade i flera kategorier – årets grupp, årets genombrott, årets fans och årets svenska låt.

”Många som frågar om vi ska på Rockbjörnen i år, och svaret är Nej. Tack alla som röstat på oss, inte ett jävla pris i världen kan mäta sig med att ha er som polers”, skriver duon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ställföreträdande ansvarig utgivare Martin Schori på Aftonbladet om varför tidningen publicerat Hoojas identiteter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.