Polisen har efter förhör säkrat spår efter branden på Furuparksskolan i Luleå. Foto: SVT

Efter branden – äldre elever flyttas till närliggande skola i höst

Uppdaterad
Publicerad

Elever i årskurs 4-6 kommer att flyttas till Tallkronanskolan i Luleå efter den omfattande branden på Furuparksskolan, medan de yngre barnen stannar kvar.

Sent på lördagskvällen den femte juni började det brinna på Furuparksskolan i Luleå. 17 enheter åkte ut till platsen för att jobba med branden som härjade med öppna lågor i tak- och vindskonstruktionen.

”Inte tillgång till klassrum”

Efter branden har skolan inte gått att använda.

– Vi har inte tillgång till klassrum för att kunna behålla alla klasser på Furuparksskolan utan måste hitta lösningar i närområdet. Vi värnar om att hålla klasserna intakta så långt det är möjligt, säger Louice Stridsman, verksamhetschef för grundskolan i ett pressmeddelande.

Äldre barnen måste flytta

Luleå kommuns plan är att förskoleklass till årskurs 3 ska stanna kvar på Furuparksskolan medan årskurs 4-6 kommer att flyttas till Tallkronanskolan på Kronan.

– Där finns en överkapacitet i dagsläget. Det är också en skola som finns i närområdet, vilket är gynnsamt för både elever och personal, säger Louice Stridsman, verksamhetschef för grundskolan.

Det finns även en viss kapacitet att ta emot fler elever vid Örnässkolan utifrån det fria skolvalet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer