Regiondirektören Veronika Sundström lämnar sin post.

Efter den nya politiska ledningen: Regiondirektören får gå

Uppdaterad
Publicerad

Regiondirektören Veronika Sundström lämnar sin post. ”Tillsammans i den nya politiska ledningen har vi kommit fram till att vi vill rekrytera en ny regiondirektör,” säger Kenneth Backgård (SJVP).

Veronika Sundström som har varit regiondirektör i Norrbotten sedan 2015 kommer att lämna sitt uppdrag 30 april 2019. Den nya regionledningen vill ha en ny chef.

–Jag vill understryka att detta inte beror på någon oenighet eller på att vi inte är nöjda med hennes insatser. Hon har gjort ett mycket bra jobb men med tanke på kommande utmaningar vill vi se en ny kraft i ledningen, säger Kenneth Backgård (SJVP).

Enligt Region Norrbotten har Veronika Sundström ett avtal som innebär en uppsägningstid om sex månader då hon står till arbetsgivarens förfogande. Därefter avgår hon med lön under ett års tid, om Veronika Sundström får ny anställning eller andra uppdrag under den tiden så sker avräkning.

– Under rekrytering av en ny regiondirektör kommer det att utses en tillförordnad från 1 maj, säger Kenneth Backgård. Vem som blir tillförordnad regiondirektör är ännu inte klart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.