Efter dödsolyckan – SVT följde med malmlastbil på olycksvägen

Uppdaterad
Publicerad

Efter dödsolyckan i helgen, då sex personer omkom i samband med att deras minibuss kolliderade med en av Kaunis Irons lastbilar på väg 395 vid Masugnsbyn, har flera röster höjts kring säkerheten på vägen. Vi har åkt med lastbilschauffören Ingvar Lindmark i en av malmlastbilarna från Kaunisvaara till omlastningsstationen i Svappavaara.

Det var natten mot lördag som sex unga schweizare omkom då deras minibuss kolliderade med en av Kaunis Irons lastbilar. Den sjunde personen i minibussen klarade sig enligt hans pappa förhållandevis bra. Även föraren av lastbilen klarade sig med lindriga skador.

Möten efter vägen

Chauffören Ingvar Lindmark är en av dem som kör malmlastbilar åt gruvbolaget och han tycker att vägens bärighet borde förbättras och dessutom breddas.

Svår trafikolycka i Masugnsbyn – sex döda

– I och för sig är vi vana med alla kurvor längs vägen men den du möter kanske inte gör ett lika bra jobb och då gäller det för oss att hålla ut ordentligt, berättar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svår trafikolycka i Masugnsbyn – sex döda

Mer i ämnet