Lastbilarna från Kaunisvaaragruvan i Pajala rullar åter på vägarna.

Efter dödsolyckan: Nu rullar lastbilarna igen

Uppdaterad
Publicerad

Lastbilstransporterna från gruvan Kaunisvaaragruvan i Pajala är åter igång efter dödsolyckans som inträffade natten till söndag. Transporterna var tillfälligt stoppade under måndagen.

– Lastbilarna började rulla igen klockan 22 igår kväll  när olycksfordonet var bärgat från platsen, säger Kaunis Irons vd, Per-Erik Lindvall.

En 45-årig chaufför hemmahörande i Övertorneå omkom när den lastade malmbilen han körde välte i höjd med Peräjävaara i Pajala kommun.

Fjärde olyckan på kort tid

Olyckan är den fjärde på kort tid, men företagsledningen vill ännu avvakta med att dra några slutsatser innan polisutredningen kring olyckan är klar.

– Den här dödsolyckan är tyvärr av en helt annan karaktär än de andra. Då den är föremål för polisutredning så vi får avvakta tills resultaten kommer innan vi vet vilka åtgärder vi kan ta till, sa Per-Erik Lindvall till SVT under måndagen.

Både polisen och Arbetsmiljöverket utreder olyckan – som är den fjärde som skett sen gruvan startade.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.