Kiruna IF:s lag för damer har tappat spelare under pandemin men nu satsar man för att tävla i serien. Foto: Thommy Johansson

Historisk satsning av Kiruna IF – satsar på seriespel för damerna

Uppdaterad
Publicerad

Flera spelare har lagt skridskorna på hyllan i Kiruna – om det beror på pandemin eller något annat är svårt att säga, menar tränaren Björn Karlström. Nu tar man ett omtag och väljer att satsa särskilt på ett damlag i staden.

– Det är självklart att en stad som Kiruna ska ha ett damlag, säger Annika Thyni, ordförande i Kiruna IF.

Planen var att seriespelet skulle starta förra säsongen men precis innan serien skulle dra igång stoppade pandemin alla matcher och träningar. Nu när restriktionerna har släppts har laget tränat sen i september och är redo för tävlingsmatcher.

– Nu känns det som vi är på banan igen och fler är välkomna hit om man har intresse för hockey, säger Björn Karlström tränare i Kiruna IF.

Har med ett lag i serien

Det var första gången någonsin som Kiruna IF:s lag för damer skulle spela i en tävlingsserie förra säsongen. Nu ser det ut som att pandemin stoppade den historiska satsningen endast tillfälligt. Damtvåan har premiär i oktober och hockeystaden Kiruna kommer då ha med ett lag i serien.

– Satsningen har fortsatt och tjejerna har börjat träna igen och det är i princip samma antal spelare som det var inför förra säsongen och planen nu är att starta upp ett flicklag med lagledare och tränare säger Annika Thyni, ordförande i Kiruna IF.

Se mer i videon om hur pandemin slog mot laget och om framtiden för ishockeyn i Kiruna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.