Hockeyspelarna Tilde Strömberg och Agnes Schuitema i Malmbergets AIF satsar nu åter hundra procent efter pandemin. I klippet hör du hur tjejerna upplevt den ofrivilliga pausen. Foto: Thommy Johansson/SVT

Pandemin satte stopp för hockeyn i Gällivare – nu är Malmbergets AIF redo för spel

Uppdaterad
Publicerad

Hockeytjejerna i Malmbergets AIF hann precis börja träna ishockey förra säsongen i den nya ishallen i Gällivare när pandemin stoppade alla träningar och matcher. Nu är laget redo för en nystart.

– Det är självklart att börja igen nu när det är tillåtet, säger Agnes Schuitema.

I samband med att den nya ishallen öppnade annonserade Malmbergets AIF om att komma och prova på ishockey. Det blev en succé. Många tjejer kom och visade intresse för att börja med sporten i Gällivareområdet efter att den nya ishallen stod klar vårvintern 2020.

Tilde Strömberg och Agnes Schuitema var två tjejerna som visade intresse och som sedan började träna och spela.

– Jag känner verkligen att jag har hittat min grej, säger Tilde Strömberg, spelare för Malmbergets AIF.

Pandemin jobbig tid

Men spelarna hann precis börja med hockeyn när pandemin slog till förra våren och stoppade alla träningar och matcher för tjejer som inte spelade i eliten.

– Det var jobbigt när man att tvingades sluta med hockeyn då. Men det är självklart att börja igen nu när det är tillåtet. För det är otroligt roligt att spela hockey säger Agnes Schuitema.

I videon hör du vad tjejerna tycker om att få börja spela ishockey igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.