Två personer sitter anhållna efter att en man påträffats skadad i centrala Luleå under fredagsmorgonen. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Efter skjutningen i Luleå – en person släppt

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen pågick förhör med de två personer som suttit anhållna misstänka för grov misshandel och grovt vapenbrott. En av de två är nu släppt – den andre är fortsatt anhållen.

Det var vid 05-tiden på fredagsmorgonen som polisen larmades om en skadad man i 30-årsåldern i Luleå. Mannen fördes till sjukhus med allvarliga men inte livshotande skador.

En person släppt

Kort därpå greps två personer. De anhölls under fredagen, men vid lunchtid på lördagen släpptes en av dem.

Den andre personen är fortsatt frihetsberövad och misstänkt för grov misshandel och grovt vapenbrott.

Senast på måndag klockan 12 måste åklagare ta ställning till om personen ska begäras häktade eller inte.

Under helgen har utredningen forsatt med förhör och husrannsakan. Vissa bevis har även säkrats, enligt åklagarmyndighetens presstjänst.

Stora avspärrningar

Under fredagen spärrandes ett stort område av vid Floras kulle i Luleå och tekniska undersökningen pågick.

Varken polis eller åklagare har velat lämna ytterligare uppgifter om händelsen.

– En skadad man har förts till sjukhus. Två personer är frihetsberövade, jag har inga ytterligare uppgifter, sa Elisabeth Glaas, presstalesperson vid polisen under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.