Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se förödelsen efter storbranden i Arvidsjaur. Foto: Beatrice Karlsson

Efter stora butiksbranden – mat körs ut till Arvidsjaursbor

Uppdaterad
Publicerad

I veckan brann Arvidsjaurs största mataffär ned. Den stod för 70 procent av livsmedelsförsörjningen och oron har varit stor – men nu har Coop sjösatt en tillfällig och digital lösning.

Det var under tisdagseftermiddagen som branden bröt ut och totalförstörde butiken. Redan på kvällen och morgonen efter började hyllorna gapa tomma i de två mindre mataffärerna som finns på orten.

Men nu meddelar Coop att Arvidjaursborna kan klicka hem beställningar på nätet.

Matbutik i Arvidsjaur totalförstörd i brand

– Framöver kan kunder i Arvidsjaur beställa livsmedel online för upphämtning på en central yta helt kostnadsfritt, säger Tomas Hansson, vd på Coop Norrbotten.

Då körs maten ut till Arvidsjaur

Anställda kommer att möta upp kunderna och hjälpa till med varorna som levereras från Coops övriga butiker. Utkörningen sker en gång per dag från måndag till lördag.

De första beställningarna levereras fredag den 31 maj.

– Till en början kommer volymerna vara små, men vi räknar med att kunna skala upp i snabb takt redan från nästa vecka, säger Tomas Hansson.

Förhoppningen är att utlämningen ska ske vid busstationen eller annan central plats i Arvidsjaur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Matbutik i Arvidsjaur totalförstörd i brand

Mer i ämnet