Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så har räddningstjänsten jobbat med att bekämpa butiksbranden i Coops mataffär i Arvidsjaur under tisdagen. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Insatsledaren om storbranden i Arvidsjaur: ”Det gick väldigt fort”

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 14 på tisdagen får räddningstjänsten larm om att det brinner i Coops butik i centrala Arvidsjaur. Direkt de kommer fram till platsen fattas beslut om att gå ut med VMA, som låg kvar fram till sent på tisdagskvällen.

– När det väl har tagit sig genom taket så exploderar branden, säger Magnus Öhman, insatsledare vid räddningstjänsten.

Det stod tidigt klart att byggnaden inte skulle gå att rädda, men räddningstjänsten lyckades hindra branden från att sprida sig vidare till Länsförsäkringar, som är granne med Coop.

Matbutik i Arvidsjaur totalförstörd i brand

Stort räddningsarbete

Enheter från Arvidsjaur, Arjeplog, Sorsele, Glommersträsk har jobbat med att släcka branden. Totalt har bara från räddningstjänstens sida 33 personer deltagit.

– Otroligt intensivt arbete. Vi har gjort vad vi kunnat, men det är tragiskt för kommunen, säger Magnus Öhman.

När SVT pratar med räddningstjänsten vid 07-tiden på onsdagsmorgonen var brandkåren fortfarande på plats med en mindre styrka.

I klippet berättar räddningsledare Magnus Öhman mer om brandförloppet.

Matbutiken totalförstördes i den stora branden i Arvidsjaur, men räddningstjänsten har lyckats hindra att den spridit sig vidare till LF Norrbotten bredvid. Foto: Kent Norberg/Arvidsjaurs kommun

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Matbutik i Arvidsjaur totalförstörd i brand

Mer i ämnet