Elever i Luleå får läxhjälp i matematik

Uppdaterad
Publicerad

Från och med idag har elever i Luleå möjlighet att få individuell hjälp med sina mattestudier. Det gäller för elever från alla skolor, oavsett ålder, kurs eller kunskapsnivå och hjälpen är gratis.

Bakom läxhjälpen står den ideella föreningen Mattecentrums räknestugor. Eleverna vill ofta satsa på högre betyg, få mängdträning och kunna hänga med bättre på lektionerna eller studera i en lugn miljö där de kan få hjälp bara genom en handuppräckning.

Hjälpen får eleverna av volontärer som är kunniga inom matematik, såsom civilingenjörer, matematiker och naturvetare. Alla volontärer ställer upp ideelt på sin fritid.

Mattecentrums räknestugor finns i 30 städer och cirka 5 000 elever besöker räknestugorna varje månad.

– Räknestugorna har funnits i Luleå i flera år nu och det är så roligt att se att verksamheten rotat sig. Den här terminen vill vi särskilt framhäva att vi har flera nya roliga aktiviteter på gång som bara behöver lite fler volontärer för att komma igång. Så den som är nyfiken på att gå med som volontär ska inte tveka att höra av sig på en gång, säger Patrik Mörée, regionsansvarig för Mattecentrum Nord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer