Luleås Emma Eliasson under ishockeymatchen i SDHL mellan Luleå och Modo. Foto: BILDBYRÅN

Emma Eliasson slutar

Uppdaterad
Publicerad

Emma Eliasson, LHF/MSSK:s lagkapten har beslutat sig för att sluta som hockeyspelare.

Emma Eliasson har meddelat Luleå Hockey/MSSK att hon bestämt sig för att sluta som hockeyspelare och att hon därmed inte spelar under den sista säsongen på sitt spelarkontrakt.

Anledningen är, enligt klubbens hemsida att hon vill avlasta sig själv i vardagen. Istället vill hon satsa på något annat.

Landslagsspelare som 14-åring

För Emma har hockeyn varit en stor del av livet. Som 14-åring kom hon till exempel med i landslaget. Totalt har hon 13  framgångsrika år som elitspelare bakom sig.

–Det här är ett beslut som har vuxit fram under de senaste säsongerna. Tanken på att sluta fanns redan under sista säsongen i Munksund, men en flytt till Luleå Hockey gjorde att jag fick ny energi och chansen att vara med om att flytta fram damhockeyns positioner ytterligare för framtiden – vilket jag är väldigt stolt över att ha gjort, säger Emma Eliasson på klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.