En elitidrottare i Norrbotten åtalas för grov olovlig körning. Enligt polisutredningen ska han ha försökt fly från polisen. Foto: TT

Elitidrottare åtalas efter polisjakt

Uppdaterad
Publicerad

En elitidrottare i Norrbotten åtalas för grov olovlig körning efter att ha stoppats av polis i januari. Mannen, som saknade körkort, försökte enligt polisutredningen undkomma patrullen genom att lämna bilen och fly till fots i ett bostadsområde.

Mannen har i förhör nekat till brott och uppgett att någon annan kört bilen, som polisen tog upp jakten på med anledning av den höga hastigheten och ett ”avvikande körsätt”. Han har också sagt att han sprang ifrån polisen för att han blev rädd för att patrullen felaktigt skulle tro att han suttit bakom ratten.

Tidigare trafikbrott

Det misstänkta brottet anses som grovt eftersom idrottsstjärnan dömts för trafikbrott vid två andra tillfällen.

SVT Nyheter Norrbotten har tidigare rapporterat att elitidrottaren har fått ett strafföreläggande för en vansinnesfärd i Stockholm i somras.

Återkallat körkort

Han fick sitt körkort återkallat kort efter att han stoppats av polis då han ”tävlade” med ett annat fordon i hög hastighet på en 30-väg. Han fick vid det tillfället också böta totalt 30 800 kronor.

Hösten 2017 fick han också ett separat strafföreläggande för vårdslöshet i trafik i samband med en trafikolycka i södra Stockholmsområdet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer