Foto: Markus Jornevald/SVT

”En katastrof för vår verksamhet”

Publicerad

Krismöte inom Malmbanans Vänner efter att flera veteranvagnar förstörts i branden.

Malmbanans Vänner som sköter Norrbottens järnvägsmuseum och bedriver veterantågstrafik hade flera tågvagnar inne i, och bredvid, Tyskmagasinen.

– Jag bor i Notviken och har varit ner till stranden och tittat på eländet. Det är en katastrof för vår verksamhet, fruktansvärt tråkigt.  Så pass mycket historia som går i graven med det där. Magasinen och alla fordon vi hade där, det är ingenting man kan återställa, säger Arnold Vonkavaara, ordförande i Malmbanans Vänner.

Han vet inte ännu antalet fordon som förstördes, men enligt de uppgifter han fått ska de flesta fordon som används i föreningens veterantågstrafik ha förstörts i branden. Föreningen hade planerat att påbörja sommarsäsongens veterantågstrafik inom kort.

– Vi ska ha ett extrainsatt styrelsemöte imorgon. Men det är nu begränsade möjligheter för oss att kunna köra veterantåg, säger Arnold Vonkavaara.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brand i tyskmagasinen

Mer i ämnet