Åsa Allan, platschef Kaunis Iron. Foto: SVT

Gruvföretaget i sorg: ”En tung dag för alla i vår verksamhet”

Uppdaterad
Publicerad

Det råder stor sorg och förstämning hos företaget Kaunis Iron och dess medarbetare efter dödsolyckan i Pajala kommun. – Det är självklart en oerhört tung dag för alla i vår verksamhet, säger Åsa Allan, platschef Kaunis Iron.

Ledningen och personal från Kaunis Iron samlades under förmiddagen på gruvområdet för att hedra den omkomne mannen som är i 45-års åldern.

– Direkt efter olyckan stoppades alla transporter och de som körde efter vägarna blev upphämtade av annan personal och fick åka tillbaka till Junosuano, säger Åsa Allan, platschef Kaunis Iron.

Hon fortsätter:

– Vi har haft personal från HR på plats sedan tidigt i morse. Krisgruppen samlades och har haft möten sedan tidigt i går morse. Många har varit på plats och tillsammans med samhällets resurser stöttat upp personalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.