Länsstyrelsen i Norrbotten meddelar nu att det finns drygt 2 500 boendplatser för de som flyr kriget i Ukraina. Foto: SVT/Arkiv

Så många ukrainska flyktingar kan Norrbottens kommuner ta emot

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen i Norrbotten rapporterade under morgonen att 2 588 boendeplatser finns tillgängliga i länet. I faktarutan nedan kan du se hur det ser ut i din kommun.

Boendeplatserna som har inventerats är platser som finns tillgängliga från den 25 mars 2022 och framåt. På kort sikt rör det sig främst om idrottshallar, semesteranläggningar, vandrarhem och hotell.

På längre sikt rör det sig om lägenheter, stugor, vandrarhem och olika typer av nedlagda boenden

Norrbotten och kriget i Ukraina

– Kommunerna har återigen gjort ett fantastiskt jobb med att inventera och rapportera boendeplatser till oss på Länsstyrelsen. Vi har sammanställt siffrorna och under morgonen har vi rapporterat att 2 588 boendeplatser finns tillgängliga i Norrbotten, säger Lina Segerlund, chef på Enheten för social hållbarhet, i ett pressmeddelande.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bakom den här dörren döljer sig ett typiskt rum som kan komma att husera de flyktingar som kommer till Kiruna från Ukraina. Foto: Teuvo Palomäki/SVT

Boendeplatser per kommun

Arjeplog: 111

Arvidsjaur: 338

Boden: 302

Gällivare: 68

Haparanda: 132

Jokkmokk: 52

Kalix: 140

Kiruna: 400

Luleå: 278

Pajala: 108

Piteå: 117

Älvsbyn: 257

Överkalix: 111

Övertorneå: 174

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Norrbotten och kriget i Ukraina

Mer i ämnet